tirsdag 23. februar 2010

Besøk av Dag Lindebjerg

I dag har vi hatt besøk av Dag Lindebjerg. Han har vært på Jøa og sett seg rundt, og han har vært ombord i Straumingen.


Ombord ble det disket opp med kaffe og noko attåt, og Lindebjerg fikk møte styret i kystlaget, ordføreren, og et par av mannskapet som skal være med på sommerens TV-tokt. Lindebjerg la fram det som så langt er klart av opplegget. Straumingens rolle er relativt klar, vi skal være vertsbåt for Tv-teamet en uke, og bilder fra livet ombord og vakre naturbilder fra steder vi passerer på vegen vil fungere som bindeledd mellom de reportasjene som lages på veien. Men opplegget fra NRK sin side er etterhvert blitt mer omfattende en vi våget å se for oss. I tillegg til at det skal lages en tv-serie på ti episoder, hvorav en foreløpig har arbeidstittelen "Langs Trøndelagskysten med Straumingen", vil det bli laget en kortere versjon med alle de beste innslagene og bildene, muligens med tre episoder, med tanke på salg til utlandet. Videre planlegges det å følge turen langs norskekysten mer eller mindre live og kontinuerlig på Internett i en eller annen form, og det var også snakk om innslag i programmet "sommeråpent" i løpet av sommeren. I tillegg har enkelte distriktskontorer meldt sin interesse, enten for å være med eller for å bruke materialet. Kort sagt blir dette en enestående mulighet til å profilere seg, for båten, for kystlaget, for kommunen, for det lokale næringslivet, og for Trøndelagskysten som helhet. Intet mindre.


I kveld var det åpent møte på Salsnes Kro, hvor vi fortalte litt om kystlaget og om Straumingen, og Lindebjerg orienterte de frammøtte om prosjektet. I etterkant kom det opp en hel masse gode forslag om steder, aktiviteter, reportasjemuligheter osv som vi og NRK vil jobbe videre med. Vi synes møtet var svært vellykket, til og med været og utsikten fikk vi vist fram fra sin beste side.

Vi synes det var spesielt gledelig at det var mange frammøtte fra Salsnes, og vi gleder oss til prosjektet Salsnes havn blir realisert, slik at vi får mulighet til å besøke Salsnes med Straumingen.  

Ingen kommentarer: