mandag 6. februar 2012

Dugnad Vinter 2012

Selv om det har vært stille på bloggen i vinter, betyr det ikke at det har vært helt stille ombord, heldigvis. Før jul ble det arrangert julebord ombord i Straumingen, og det var en stor suksess, med 18 deltagere.

Dugnadene har gått jevnt og trutt hver mandag. I år er det summen av mange småjobber som utgjør det store arbeidet. Nedenfor bilder og kommentarer til noen av prosjektene.

Stig jobber i byssa

 Nytt blandebatteri med varmt og kalt trykkvann kommer etterhvert på plass i byssa. Samtidig tar vi sikte på å lage et mer permanent opplegg for dusj i egnerhuset. Det er fryktelig trangt å komme til å legge opp rør, men det går med litt tålmod.
Forover

 Gjennom maskinrommet legges det opp lufterør fra avfukteren for tørr luft til kahytten. Blankt tretomms rør fra topp til bunn av bildene. Tretommsrørene på tvers av bildene er kjølevannsrørene til maskinen. Ser forøvrig at disse burde vært malt.
 Akterover

Arbeidsforholdene ombord er blitt betraktelig bedre etter at varmepumpa kom på plass. Forhåpentligvis blir også strømregninga redusert. Pumpa er montert i en brakett i lasteluka, slik at innedel og utedel kan løftes ut i en enhet.
 Utedel
 Innedel


I løpet av turen til Egersund i sommer, tok motoren til styrepumpa kvelden. Plutselig var vi så heldige å komme over en brukt pumpemotor med slitt pumpe som ble overtatt for nærmest en symbolsk sum. Motoren er montert og testet, og ser ut til å virke som den skal, det er bare litt justeringer som skal til. Selve pumpa ser også bra ut, og havner på reservedelslageret.
 "Ny" brukt komplett Robertson styrepumpe
 Motor fra den nye pumpa montert på den gamle.

I byssa skal det gamle gulvbelegget fjernes, og forhåpentligvis kommer nytt på plass før sesongen. Det har vært litt fukt under, så her må det fjernes rust og overflatebehandles før vil legger nytt belegg. Fukten har kommet fra taket over byssa. Her er himlingen revet slik at det skal få tørke ut, og hullene er tettet.

Utover dette, er diverse el-jobber gjort unna, ny vannpumpe er under montering etter at vi har kjørt med midlertidig løsning siden den forrige tok kvelden i Bodø på tur til Gratangen i 2010. Skapene i egnerhuset har fått kraftigere låser med hengelås, slik at vi trygt kan oppbevare verktøy der. I maskinrommet sysles det med diverse forefallende, og mer permanente løsninger på forskjellige midlertidige reparasjoner som er gjort underveis.

Dugnadene fortsetter hele vinteren og våren, hver mandag. Skyss kan ordnes, både fra Jøa og fra Namsos, så det er bare å hive seg med.

Ingen kommentarer: