torsdag 7. juni 2012

TV - innspilling


Tirsdag kveld og onsdag formiddag hadde vi besøk av et tysk TV-team fra NDR Fernsehen - Nordseereport. De lager et program om kystriksvegen., som i følge nettsidene deres skal sendes allerede søndag 1. Juli klokka 18:00. Det ser ut til at NDR sender direkte på nett, og programmet kan da ses her.

Hvordan programmet er tenkt å bli, vet vi egentlig lite om, det var ikke så lett å forstå hvordan teamet med programleder og regissør Peter von Sassen (rød jakke) i spissen så for seg at resultatet skulle bli. De jobbet i alle fall på en helt annen måte enn det NRK gjorde da de var med oss en uke i 2010. Mens NRK filmet mest mulig av det som skjedde, og sydde sammen etterpå, var tyskerne langt mer opptatt av korte, innøvde scener. Dermed passet det for eksempel dårlig inn i planen deres å filme folkelivet på pøbben, noe vi hadde svært lyst til å vise fram.

Tirsdag kveld ble det filmet ombord i Straumingen, blant annet en tale-scene med programlederen og en del landskapsbilder. Det meste av kvelden gikk med til å kjøre rundt på Folla å lete etter hull i skydekket, for å få tilstrekkelig lys på programlederens ansikt!

 Kommer lyset, monn tro? Fotograf og lydmann ser noe skeptiske ut.


Onsdag formiddag ble det først filmet en sekvens på Seglloftet. Teamet valgte å bruke rikelig med tid der, så vi håper at i alle fall den sekvensen skal få litt rom i programmet. Deretter ble det filmet litt nede på Brakstad Hamn.

I utgangspunktet var de ikke så interessert i å filme segling, men tilfeldighetene ville det til at vi ble lei av å vente på dem ved kaia, så Jan, Sunnifa og Torstein tok seg en liten runde ute i sundet med Stubben. Akkurat da kom teamet nedover, og kamera- og lydmann bestemte seg spontant for å filme en del seil-bilder. Så krysser vi fingrene for at noe av det blir med i programmet, for Stubben gjorde virkelig en god figur med nybarkede seil i godt vær.

Til slutt ble båtene filmet ved kai, og det ble gjort noen korte intervjuer.

Alt i alt var også dette TV-oppdraget morsomt å være med på, og blant mannskapet på Straumingen ble det spøkefullt antydet at vi burde ha som mål å fortsette å komme på TV annethvert år. Det har jo den positive bieffekten at det blir pyntet opp litt ombord, i tillegg til at det er en sjanse til å formidle noe av det vi holder på med i kystlaget.


1 kommentar:

Anonym sa...

Flott jobba alle sammen, dette blir uansett god jøareklame. Jeg kar fått opplyst at det ikke er et reiselivsprogram om kystriksveien, men mere et "Norgerundt reportasje", vi får se! Hilsen Frode