tirsdag 8. juni 2010

Dugnad 7. Juni


Selv om Straumingen fortsatt bærer preg av at det foregår arbeid ombord, har det arbeidet som har blitt gjort siste uka gjort underverker for uteseendet. Skansekledningen, maskinkeisingen, styrhuset og egnerhuset er blitt malt, og styrhusfronten har fått ytterligere en del lag med lakk. Nå begynner vi å ane hvor bra båten kommer til å framstå når vi kommer til sommerens turer. Det er bare å glede seg.





I løpet av kvelden fikk vi fullført monteringen av detaljer på dekket. Her i rask rekkefølge plate over hullet ette ankerklysset, gjennomføring for ankerkjetting, og gjennomføring for luftavfukter.





Å få festet alle boltene fra undersiden, medfører en del spesielle arbeidsstillinger, som for eksempel inne i skapet i forpiggen. Her ser vi forøvrig tydelig spor etter at lugaren foran på et tidspunkt har blitt endret noe. Det er blitt bygd et nytt skott bakenfor det gamle, slik at skapet i forpiggen blir større. For anvendelighetens skyld kunne det vært fristende å fjerne det gamle skottet slik at skapet ble mer anvendelig, men da fjerner man samtidig en del av historien. Vi får se hva vi gjør, det er mulig det lar seg gjøre å finne et kompromiss som ivaretar begge hensyn.

Fredag er det stordugnad ombord, da skal vi rydde og vaske, og gjøre klart til å vise fram båten på Kystens Dag på lørdag. Etter at vi er ferdige med dugnaden, skal vi ha en liten sammenkomst ombord, hvor alle er velkommen. Se invitasjon på hjemmesiden til kystlaget. Vi håper flest mulig møter opp!

Ingen kommentarer: