søndag 20. juni 2010

Dugnadshelg

Undertegnede har vært ombord å småpuslet litt i helga. Har fått lagt opp varmt og kaldt vann og montert blandebatteri i maskinrommet, slik at det skal bli litt enklere å holde det rent og pent. Har også koblet opp en ny antenne til AIS'en, foreløpig kun provisorisk. Hittil har AIS'en vært koblet til en gammel Walkie-Talkie antenne som var motert i antennemasta fra før. Vi har hele tiden hatt dårlig ytelse på AIS'en, spesielt har det vært vanskelig for andre båter og landstasjoner å se oss, men også rekkevidden på mottak har vært dårlig, typisk mellom 7 og 10 nautiske mil. Med den nye antennen montert fikk vi inn båter nord for Rørvik, dvs mer enn 15 nautiske mil. Fasiten får vi ikke før vi får testet utstyret under varierende forhold, men førsteinntrykket var at rekkevidden ble betydelig øket. Så håper vi på at også det signalet vi sender ut er blitt bedre, slik at andre båter ser oss, og det blir enklere å følge oss via AIS-sider på internett når vi er på tur. (se link på forsida på http://www.joakystlag.no)

Har også testet lugarovnen etter at den ble demontert og rengjort for et par uker siden, og nå brant det frisk og rent igjen, så da har vi skikkelig varme i lugaren, i tilfelle sommerværet blir stabilt.

Det ble tatt lite bilder av arbeidet i dag, man har i utgangspunktet allerede en hånd for lite når man henger i toppen av masta og skrur på noe, så da er det vanskelig å få fotografert noe særlig. Kompenserer derfor med dette bilde av et nydelig oppusset bestikkvindu.

Ingen kommentarer: