mandag 15. februar 2010

Dugnad 15. februar



Mange små arbeidsoppgaver i dag, klimaet var mest egnet til å pusle med forskjellige ting innendørs. Her byttes defekt bryter for vannpumpe i byssa.












og i nedgangen til maskinrommet ble det påbegynt klargjøring for montering av lyddemper, først med fjerning av gammel isolasjon på eksosrøret der lyddemperen skal inn. Vi får akkurat plass til en sylindrisk lyddemper her, uten at den blir i vegen for noe som helst. Ved å montere lyddemperen her unngår vi også å gjøre forandringer på utseendet utvendig. Alternativet ville vært en svær lydpotte på rorhustaket, men dette er sjelden veldig dekorativt.

Maskinisten har en hang til å plukke ting i småbiter for å se hvordan det virker. Forrige ukes offer var en lensepumpe, denne mandagen var det alarmsentralen som måtte til pers. Sentralen, som skal gi akustisk varsel ombord ved brann eller vanninntrenging, har vært antatt defekt en tid. Ved nærmere ettersyn viste det seg at det inne i enheten befant seg et par batterier for nødstrøm til alarmen. Disse var i dårlig forfatning, og det kan være årsaken til at alarmen ikke fungerer. Forhåpentligvis vil nye batterier gjøre susen.
Når så alarmen er oppe å går igjen, vil den bli tilkoblet en GSM-sentral som sender tekstmelding til utvalgte telefonnummer dersom alarmen utløses. GSM-sentralen vil også gi oss fastmontert telefon, slik at man kan ringe ombord når vi er på tur. Den nye lyddemperen vil også forhåpentligvis gjøre at man faktisk hører om telefonen ringer........

Neste tirsdag (23.feb) blir en stor dag for oss, da kommer Dag Lindebjerg på besøk for å planlegge sommerens TV-tokt med Straumingen. Dugnaden på mandag vil nok da i stor grad bestå i å gjøre båten presentabel til storfint besøk. På tirsdagskvelden arrangerer vi et åpent møte med Lindebjerg på Salsnes Kro kl. 19:30. Lindebjerg vil fortelle om prosjektet, vi vil snakke litt om båten og laget, og det blir ordet fritt for alle som har ideer eller forslag som vi kan dra nytte av når ruten for toktet skal spikres. Les mer her. Vi håper mange vil ta turen til Salsnes denne kvelden.

Ingen kommentarer: