tirsdag 27. april 2010

Dugnad 26. april

Dette var første dugnadsdag på Brakstad, etter at Straumingen ble flyttet på lørdag. Alt så forøvrig ut til å fungere etter vinteropplaget, selv om noen små punkter er notert for oppfølging før sommeren. Arbeid på programmet denne dagen var diverse forberedelser til turen sørover til Inderøya på fredag.
Maskinrommet ble støvsuget fra dekk til bunn, for å hindre at avfall fra vinterens arbeid havner i kjølen og tetter lensepumpene. Alle dørkene ble tatt ut og rengjort, og det ble mye triveligere nedi der etterpå.

Vi har fått laget ny plate for å dekke over det gamle hullet hvor ankerkjettingen i sin tid gikk ned. Uheldigvis passet den ikke helt, så den ble målsatt og returnert. Forhåpentligvis får vi den igjen til fredag, hvis ikke må vi til med en midlertidig løsning for å være sjøklare til turen sørover.

Eksosrøret som går opp gjennom styrhuset har vi isolert. Tidligere har eksoskanalen opp gjennom styrhuset blitt på grensen til farlig varm når vi går lange strekk. Forhåpentligvis vil temperaturen gå ned noe nå, samtidig som isolasjonen også er med å dempe støy innvendig. Den nye lyddemperen i etasjen under vil også få seg et par lag med isolasjon.




Planlagt avreise sørover er fredag ettermiddag / kveld. Før den tid må vi få på plass mast og vinsj, få montert hydraulikkrør slik at vinsjen er operativ i tilfelle vi må ankre. Samt et ikke ubetydelig arbeid med rydding og vasking før vi kan kalle oss sjøklare. Det blir travelt, men vi får bare holde på til vi er ferdige, så går det nok.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Når regner dere med å ankomme Kjerknesvågen?

Emil sa...

Lørdag ettermiddag, kveld, avhengig av når vi kommer oss avgårde fra Jøa. Følg med her på bloggen, oppdateringer kommer underveis. Eller følg oss på AIS, link ligger på forsida på www.joakystlag.no