mandag 23. juni 2008

Tre dager til avreise

I dag var det tomt for unnskyldninger, så det var bare å ta seg på tak og begynne på vaskesjauen i maskinrommet. Utstyrt med høytrykksspyler og vaskemiddel av typen "brukes kun på godt ventilerte steder utendørs" fikk jeg iallfall tatt unna det grøvste. Det ser fremdeles ikke nymalt ut nedi der, men etter skitten som rant nedover skottene å dømme, må det iallfall ha hjulpet litt. Det eneste som står igjen til i morgen er å få flidd opp de løse dørkene, som for anledningen er plukket ut. Samt det ikke ubetydelige spenningsmomentet å sjekke om alt fungerer som det skal, etter en god rotbløyte.................

Det jobbes mer eller mindre kontinuerlig ombord nå, knappe tre dager før avreise. Jan og Toril har vært i aksjon med blant annet sliping av skutesider og oppmåling og tillaging av nye madrasser. Skipperen har gått gjennom papirkartene for å kontrollere at vi har alle vi trenger, og montert lys i lasterommet. Samtidig jobbes det også for å få ferdig utstillingsgjenstandene som skal fylle grindhuset i Brest. De siste dagene har det vært bygging av vev som har stått på programmet. Tre-Jan og Stig var mistenkelig fraværende i dag, men jeg har dem sterkt mistenkt for å drive prefabrikering av inventar på et bedre egnet sted.

I tillegg har det skjedd en hel masse ombord som undertegnede ikke har fått med seg, det blir lett slik når mye av tiden tilbringes i maskinrommet. Men vi får prøve å skjerpe oss litt, både med beskrivelser og særlig med bilder. I mens kan jo alle kose seg med bildene fra Anna Rogde og Folkvang, som allerede er underveis til Brest. Nye linker er lagt til i samlingen til venstre.

Ingen kommentarer: