tirsdag 30. mars 2010

Dugnad 29. mars

Ny dugnadsoppdatering, og den mest gledelige nyheten siden sist er at det er lyst nok til å ta bilder utendørs. Det går mot vår!

Det betyr samtidig at tida går fort, og vi må stå på for å bli ferdig til å bryte vinteropplaget innen 1. mai, slik planen er.

Observante sjeler vil kanskje se at noe ikke stemmer på dette bildet. Eksosrøret har vokst ut av taket, men heldigvis kun midlertidig. Ny eksospotte er nå til finjustering og påsveising av flenser hos Ståltjenester AS i Namsos, og vil forhåpentligvis kunne monteres i løpet av uka. Den øverste delen av røret skal da kappes slik at det utvendig blir seende likt ut som før. Det blir spennede å starte opp igjen og høre hvordan lyden blir med lyddemper montert.

Mens eksosrøret er trukket opp, benytter vi anledningen til å fjerne rust og overflatebehandle flater innvendig som normalt er skjult. En real drittjobb, som krever skikkelig utstyr.
Den siste uka har også det meste av dekket kommet på plass igjen, og Øystein tar et øyeblikk til å beundre verket.

Detaljer rundt lugarkappa.

Og her er enda en plank kommet på plass, den nest siste. Den siste kom også på plass på mandag. Det som da gjenstår er sliping av det nye og deler av det gamle dekket, og driving. Båtbyggerne beregner ca en ukes arbeid for å drive og bekke dekket, så det er en del arbeid som gjenstår selv om det begynner å se ferdig ut.

Ingen kommentarer: